Meniu

LIVINGSKINTM

Cei care aleg o proteză funcțională pasivă sunt în primul rând interesați de aspectul estetic, în detrimentul caracteristicilor funcționale. Tehnologia de azi, oferă dispozitive pasive, realiste, ce se potrivesc îndeaproape cu nuanțele pielii și cu forma membrului indemn.

Pentru pacientul care nu își doreste sau căruia nu i se poate proteza membrul afectat cu un dispozitiv activ, de ultimă generatie, Touch Bionics oferă o gamă o gamă de proteze pasive, din silicon, lucrate manual, estetice numite livingskinTM. Detaliile acestor proteze sunt remarcabile prin introducerea caracteristicilor de tipul pistrui, fire de păr, alunițe, tatuaje.

Având un sistem de fixare extrem de simplu și eficient, protezele pot fi adaptate pentru orice nivel de amputație. De asemenea, pentru pacienții care nu doresc să renunte la dispozitivele pe care le folosesc în prezent, există opțiunea unei mănuși estetice personalizată.

Protezele livingskinTM

Protezele livingskinTM de deget

De deget

Complet pigmentat, reproduce orice culoare a pielii, și se atașează prin aspirație. În cazul în care aspirația nu este posibilă, se folosesc alte metode pentru ancorarea protezei.

Protezele livingskinTM de mână

De mână

Ca și protezele de deget, acestea, de obicei, sunt fixate prin suspensie mecanică peste încheietură. Mâinile sunt personalizate asigurând cea mai înaltă calitate. Armături reglabile pot fi montate în degetele protezate, astfel încât acestea se pot flexa în pozița dorită, obtinându-se o maximizare a funcților pasivă și activă.

Protezele livingskinTM de antebraț

De antebraț / braț

Aceasta proteză foloseste tehnologia DermaHair. Astfel părul nu va disparea de pe suprafața protezei. Brațul poate fi proiectat cu diferite opțiuni de funcționare și modalități de fixare.

Protezele livingskinTM de picior

De picior

Aceste proteze sunt atașate utilizând metode similare cu cele de la membrele superioare, dar adaptate nevoii de a susține greutatea corpului.

Functiile protezei livingskinTM

Proteza livingskinTM nu reprezintă numai o soluție cosmetică. Pentru că nevoile fiecărei persoane sunt unice, trebuie avut în vedere ca acestea să fie satisfacute din toate punctele de vedere.

Funcția activă: Funcția care imită sau permite organismului să efectueze o activitate cu ajutorul protezei (de exemplu: proteza bionică, proteza de membru inferior, proteza pentru amputație parțială a mâinii și chiar multe proteze ale degetelor).

Funcția pasivă: Funcția care permite membrului protezat realizarea unor anumite sarcini mai eficient, dar care nu permite o manevrare activă a dispozitivului (protezele pasive pentru membrul superior, de amputație parțială a mâinii, degetelor).

Funcția emoțională:  Funcţia care permite pacienților să depăsească trauma emoțională asociată cu deficitul funcțional. Această funcţie a fost anterior trecută cu vederea, dar este în prezent recunoscută de către comunitatea medicală. Aproape toate protezele sunt capabile de a satisface această necesitate. Cu toate acestea, în cazul în care acest lucru se bazează specific pe nevoia unei restaurări estetice, numai o proteza de tipul Livingskin poate realiza aceasta.

Funcția socială: Funcția care permite pacienților să-și dezvolte viața socială pe care și-o doresc. În trecut, această funcție a fost subestimată și neluată în considerare. Cu toate acestea, importanța acestei funcții este critică pentru toate persoanele ce au suferit de o amputație.

O proteză livingskinTM, este concepută pentru a fi neobservată!