Meniu

I-LIMB DIGITS

i-limb digits este proteza electronică, complet personalizată, pentru persoanele care se confruntă cu degete lipsă sau cu lipsa parțială a mâinii.

Cu i-limb digits, unul până la cinci degete lipsă pot fi înlocuite cu degete protetice individuale, controlate electronic. Aceste degete, care se mișcă independent și se îndoaie la nivelul articulațiilor, funcționează în legătură cu celelalte degete rămase, pentru a ajuta pacientul să-și mărească capacitățile funcționale.

Fiecare persoană care se confruntă cu degete lipsă sau cu lipsa parțială a mâinii este unică, și așa fiecare soluție de protezare cu i-limb digits este personalizată pentru a fi perfect adaptată pacientului. Există diferite moduri de a crea o proteză i-limb digits, dar obiectivul este întotdeauna același: de a vă oferi o soluție care va contribui la creșterea funcționalității și independenței.

Soluția de protezare i-limb digits nu poate fi adaptată la orice pacient. Există criterii clinice care trebuie să fie evaluate înainte de a putea considera un candidat potrivit, pentru acest tip de proteză.

Fiecare soluție i-limb digits este unică, și există elementele-cheie care trebuie luate în considerare pentru fiecare proteză:

CRITERII DE SELECȚIE

Exista criterii fizice care dictează dacă i-limb digits este o soluție adecvată sau nu. Figura de mai jos ilustrează nivelul amputației, cu diagrama de proteze i-limb digits adaptate, pentru a restabili funcția mâinii utilizând degetul cel mare ca opoziție activă.

I-LIMB DIGITS

Material pentru interfață

Se depun toate eforturile pentru a fi siguri că soluțiile i-limb digits păstrează elementele critice funcționale ale mâinii, protejând în același timp orice țesut compromis al pielii. Acest lucru este realizat prin utilizarea materialelor de interfață din silicon, care permit utilizatorilor să poarte confortabil dispozitivul protetic, fără iritarea sau deteriorarea țesutului moale al degetelor sau al mâinii.

FUNCȚIONARE

Fiecare soluție i-limb digits necesită acumulatori, acces la încărcarea acumulatorilor, și o metoda de a închide și deschide dispozitivul. Poziționarea acestor elemente în dispozitivul protetic depinde de lungimea membrului rămas, putând fi integrate în ”palma” protezei sau pe antebraț.
Acumulatorul, modulul de comandă și cablajul aferent sunt adăpostite în diferite moduri personalizate și funcționale,fiind rezultatul interacțiunii dintre pacient și tehnicianul protezist.
Acest aspect al proiectării i-limb digits este unul dintre cele mai provocatoare și necesită un tehnician protezist cu experiență în execuția protezelor pentru membrul superior.

CONTROL

Cea mai obișnuită metodă de a controla proteza i-limb digits se bazează pe principiul myoelectric tradițional sau pe senzori de presiune (FSR). Electrozi simt contracția musculară, fiind poziționați pe pielea de deasupra mușchiului. Contracția musculară este filtrată, amplificată, apoi trimisă la procesorul care comandă degetelor deschiderea sau închiderea.
Senzorii de presiune FSR pot fi utilizați în cazul în care este disponibilă mișcare la nivelul unui deget, pentru a apăsa pe unul sau mai mulți dintre senzori.

SOFTWARE

biosim-Pro este aplicația software ce permite tehnicianului ortoped să interacționeze cu i-limb digits. Acesta comunică fără fir, prin Bluetooth® între un computer și controller-ul din interiorul protezei. Avantajul acestei conexiuni wireless este că permite, tehnicianului ortoped să facă ajustări la proteză, obținând informații statistice în timp real.
Prin biosim-Pro semnalele de intrare pot fi ajustate pe diferite niveluri, pot fi schimbate și utilizate diferite strategii de control, iar caracteristici ale protezei pot fi activate sau dezactivate.
Un înveliș de protecție este necesar pentru dispozitivul i-limb digits împotriva murdăriei, apei sau altor surse de contaminanre. Mănușa cosmetică asigură o interfață pentru o prindere adecvată și îmbunătățește aspectul estetic al protezei.
La fel ca piele aumană, aceasta oferă protecție și este primul element de apărare împotriva substanțelor străine, cum ar fi murdărie, bacterii sau alte condiții aspre de mediu.
i-limb skin active

Un dispozitiv protetic i-limb digits este livrat inițial cu o mănușă estetică, temporară, din silicon transparent, moale, denumit i-limb skin active. Pentru că fiecare proteză este personalizată, construită pentru un anume utilizator și variază ca formă și mărime, i-limb digits nu se adaptează la pacient, pe termen lung, cu mănuși prefabricate.

i-limb skin match

Pentru acoperirea permanentă (petermen lung) a protezei i-limb digits este recomandată o mănușă de protecție din silicon, personalizată, numităi-limb skin match. Această mănușă este fabricată pentru a se potrivi exact pe i-limb digits, iar culoarea poate fi personalizată și adaptată exact la tonul pielii.
Fabricarea acestei mănuși este inițiată după ce soluția de protezare i-limb digits este în formă definitivă și adaptată la pacient. Acest lucru permite stabilirea formei și funcțiilor adecvate protezei, înainte de a începe fabricarea mănușii, ceea ce implică o forță de muncă intensivă și specializată.