Meniu

COPII

Dacă copilul s-a născut cu o absență la nivelul membrelor sau a pierdut un membru prin amputare, părintele, trebuie să decidă ce e mai bine pentru copil. Va purta o proteză de la o vârstă fragedă sau va aștepta până când va crește și vor lua împreună această decizie?

Există mai multe considerente ce se au în vedere în planul de îngrijire al copilului, în cazul în care alegeți ca acesta să poarte o proteză la o vârstă fragedă. Copiii prezintă provocări diferite față de adulti. Deoarece copiii sunt în continuă creștere, dimensiunea și forma membrelor lor reziduale este mereu în schimbare. Acest motiv poate fi costisitor atunci când se urmărește  adaptarea și menținerea unui dispozitiv adecvat pentru copil, dar este important, deoarece un dispozitiv adaptat și montat necorespunzător poate provoca disconfort și leziuni. Copiii, de asemenea, tind să fie mai exigentă cu privire protezele lor decât adulții și așa, alegerea unei proteze mai robuste este de multe ori necesară pentru a ține pasul cu jocul lor activ.

Adaptarea precoce la un copil a unui dispozitiv protetic îl poate ajuta să se obișnuiască cu o proteză ca o rutină a vieții de zi cu zi.

Touch Bionics poate proiecta o proteză pasivă personalizată, cu aspect natural, pentru copii, care va semăna îndeaproape cu mâna lor naturală. Pe măsură ce cresc, copiii vor căuta să se integreze în colectivitate, evitând întrebările constante cu privire la mâna lor. Un dispozitiv pasiv cu aspect natural poate ajuta la realizerea acestui sentiment de normalitate.

Datorită limitărilor de mărime a tehnologiei avansate, există puține opțiuni avansate de protezare pentru copii. Sunt disponibile proteze mioelecrice simple sau funcționale, dar nu oferă funcționalitatea avansată a noilor dispozitive  protetice disponibile pentru adulți.

Atunci când copilul ajunge la vârsta adolescenței, o proteză activă avansată, de tipul i-limb ultra, fabricată de Touch Bionics poate fi luată în considerare.

”Am avut o proteză de când eram de șase luni. Am fost antrenată de la o vârstă foarte fragedă, și am învățat să îmi pun brațul meu, în același mod în care alți copii învață să își pună pantofii.”

Lindsay Block – pacient Touch Bionics